Home / Stiri financiare / Tehnologia 5G este sigura pentru sanatate - experti internationali

Tehnologia 5G este sigura pentru sanatate - experti internationali

Nu exista nicio dovada pentru care reteaua 5G sa nu fie sigura pentru sanatate, este concluzia la care au ajuns specialistii internationali care au examinat probe stiintifice recoltate pe o perioada de sapte ani, scrie Financial Times.

Comisia Internationala pentru Protectia Impotriva Radiatiilor Neionizante (ICNIRP), organismul stiintific din Germania care evalueaza riscurile pentru sanatate si mediu ale emisiilor radio, spune ca recomandarile in vigoare sunt valabile si pentru 5G.

Raportul Comisiei arata ca anumite frecvente inalte, de peste 6Ghz, ar putea avea nevoie de unele standarde mai conservatoare daca vor fi folosite pentru 5G.

Dr. Eric van Rongen, presedintele ICNIRP, a declarat, potrivit The Guardian: „Stim ca unii oameni sunt ingrijorati de siguranta 5G si speram ca ghidurile actualizate vor ii ajuta. Orientarile au fost elaborate dupa o revizuire detaliata a tuturor literaturilor stiintifice relevante, a atelierelor stiintifice si a unui amplu proces de consultare publica. Acestea ofera protectie impotriva tuturor efectelor adverse asupra sanatatii fundamentate stiintific datorita expunerii [campului electromagnetic] in intervalul 100 kHz pana la 300 GHz".

Pentru frecventa de 6 GHz, ICNIRP a sugerat restrictii care sa opreasca expunerea intregului corp si expunerea intensa la zone mici ale corpului. Restrictiile nu sunt obligatorii si revine guvernelor sa aplice orice reglementari.

Noile recomandari privind frecventele inalte nu ar avea niciun impact asupra serviciilor comerciale 5G, conform GSMA, Asociatia industriei de comunicatii mobile GSMA (GSM Association). „Este important de retinut ca expunerile din retelele 5G sunt mult sub aceste praguri noi", a declarat purtatorul de cuvant.

In pofida dovezilor coplesitoare conform carora 5G, ca si standardele anterioare, este sigur pentru public, o mare comunitate de sceptici se teme ca va provoca - sau deja provoaca - probleme de sanatate, de la dureri de cap pana la cancer. Nu exista dovezi care sa sustina o legatura intre cele doua.

Detalii, pe Economica

marti, 17 martie 2020, 355 afisari

Curs BNR vineri, 22 noiembrie 2024

1 EUR4.9759 RON
1 USD 4.7742 RON

Evolutia Euro in ultimele 7 zile

Convertor valutar BNR

=
Rezultat + TVA (RON):
TVA 19% (RON):
Convertor valutar avansat

Cursul mediu pe 3 luni

August Septembrie Octombrie
Euro 4,9765 4,9743 4,9748
USD 4,5199 4,4780 4,5615

Cel mai bun curs la banci

1 EUR = 5.0200 RON
la Credit Europe Bank
1 USD = 4.8400 RON
la Credit Europe Bank
valabil pentru cumparare, la 17.01
Curs valutar banci

Convertor valutar banci

Creditare

Stiri financiare

Citeste toate stirile Codul fiscal

Promotii banci

Vezi toate promotiile