Surse din securitate garanteaza pentru credibilitatea lui Christopher Steele, autorul raportului cu privire la Donald Trump si Rusia
Republicanul Donald Trump a negat vehement informatiile compromitatoare din raportul redactat de fostul agent britanic Christopher Steele, însa surse din securitate garanteaza pentru credibilitatea si profesionalismul demostrat în cariera sa de la MI6.
Raportul prezinta un caz clasic de "kompromat", in care agentii FSB au adunat informatii compromitatoare si posibile inregistrari de natura sexuala pentru a-l santaja pe presedintele-ales la ordinul direct al lui Vladimir Putin, care l-ar fi "cultivat" pentru ultimii cinci ani pe Donald Trump, relateaza The Guardian.
Miliardarul republican a atacat extrem de dur, in urma cu o zi, institutiile de presa care au scris despre raportul compromitator de 35 de pagini, sustinand ca promoveaza "stiri false" si nu exista nicio dovata impotriva sa. Prin urmare cazul unui presupus "kompromat" este inchis in opinia lui Donald Trump.
Insa, ramane in continuare o intrebare cheie cu privire la raportul care vorbeste despre incercarea spionilor rusi de a-l santaja pe presedintele-ales. De ce s-au grabit serviciile secrete americane sa prezinte un rezumat complet al acestui raport presedintelui Barack Obama si republicanului Donald Trump.
Raspunsul la aceasta intrebare are la baza tocmai credibilitatea celui care a redactat raportul compromitator, fostul agent MI6 Christopher Steele. De asemenea, extrem de importante sunt sursele sale si calitatea oamenilor pregatiti sa garanteze pentru profesionalismul lui Steele.
Detalii, pe Economica