Topolinski a inchis fabrica Aversa si acuza AAAS ca nu il lasa sa construiasca blocuri de 400 de mil. euro pe terenul de la Obor
Canadianul Michael Topolinski, care detine Aversa Manufacturing spune ca a concediat cei 200 de angajati si a închis fabrica. Omul de afaceri spune ca Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) îl împiedica sa devina proprietarul terenului si sa construiasca apartamente de 400 de milioane de euro.
Omul de afaceri canadian Michael Topolinski a cumparat in 2013 activele fabricii Aversa, aflata in faliment. Pentru a deveni si proprietarul terenului, canadianul mai are de platit 15,7 milioane de euro, insa acuza AAAS de blocarea procesului de privatizare.
Michael Topolinski vrea ca pe terenul fostei fabrici Aversa de la Obor sa construiasca cel mai mare complex rezidential din mijlocul Bucurestiului si spune ca nu poate demara o investitie de 400 de milioane de euro din cauza AAAS.
"Ma aflu acum in situatia in care compania mea trebuie sa plateasca diferenta de pret, si anume 15,7 milioane de euro, care in cele din urma ar ajunge la bugetul de stat si sa preia dreptul de proprietate asupra terenului, insa institutia corupta AAAS continua actiunile corupte, disperate si abuzive, in speranta ca ma va impiedica sa preiau dreptul de proprietate asupra terenului, astfel incat sa poata anula licitatia si sa revanda terenul catre un cumparator discpus sa plateasca mita. Urmare a actiunilor corupte ale AAAS este faptul ca anul trecut am fost nevoit sa opresc productia din fabrica si sa disponibilizez 200 de angajati", se arata intr-un comunicat de presa si intr-o scrisoare trimisa de Topolinski Ministerului Economiei, dar si Ambasadei SUA la Bucuresti.
ECONOMICA.NET a scris de planurile candianului de a construi turnuri de apartamente pe terenul Aversa, chiar la sfarsitul anului trecut, atunci cand Topolinski a fost contactat, dar nu a raspuns.
Indicatorii urbanistici propusi pentru terenul de la Obor prevad posibilitatea construirii de cladiri inalte de 27 de etaje, in mare parte blocuri cu apartamente. Pe teren mai sunt propuse si cladiri pentru birouri si functiuni conexe.
Detalii, pe Economica