Un maidan de noua hectare din Bucuresti se transforma in proiect imobiliar
La zece ani de când dezvoltatorul Bel Rom obtinea avizul urbanistic pentru constructia unui mall si a unor cladiri de birouri pe terenul fostei fabrici Helitube din Colentina si anuntat investitii de 100 de milioane de euro, proeictul ar putea fi continuat de alti investitori. Fondul belgian Mitiska si-a adjudecat maidanul de 9 ha pentru suma de 16,8 milioane de euro.
PwC Business Recovery Services (BRS), divizia de insolventa si restructurare a PwC Romania, a scos in primavara acestui an la vanzare terenul fostei fabrici Helitube din Colentina, acolo unde planurile de dinainte de criza prevedeau constructia unui mall de 100 de milioane de euro.
Firma care detine terenul, detinuta de dezvoltatorul Bel Rom, a intrat in faliment, iar planurile nu au mai fost duse la bun sfarsit.
Dupa mai multe licitatii, terenul de aproape noua hectare, pentru care Bel Rom a platit 60 de milioane de euro in 2008, potrivit declaratiilor oficialilor companiei la acea vreme, a fost adjudecat de fondul de investitii belgian Mitiska, potrivit datelor publicate in Buletinul Procedurilor de Insolventa (BPI) si puse la dispozitia ECONOMICA.NET de Termene.ro. Valaorea la care a fost adjudecat terenul este de 16,8 milioane de euro, fata de pretul de pornire de 18,5 milioane de euro.
Fondul belgian a cumparat anul trecut 11 parcuri de retail de langa Lidl si Kaufland, tranzactie care a dus valaorea portofoliului companiei pe piata locala la peste 100 de milioane de euro.
Mitiska detine in Romania 21 centre comerciale functionale, cu o suprafata comerciala utila de circa 95.000 mp. Centrele comerciale sunt amplasate in orase precum Bucuresti, Arad, Sibiu, Iasi, Ploiesti, Buzau, Deva, Medgidia, Resita, Slobozia sau Medias. Anul acesta, fondul a cumparat si cladirea in care functioneaza magazinul Praktiker din Brasov.
SIF Banat Crisana contesta licitatia
SIFI BH Retail S.A., detinuta de SIF Banat Crisana, contesta licitatia si a cerut instantei suspendarea contractului de vanzare-cumparare adjudecat de firma detinuta de fondul belgian. SIF Banat Crisana "considera ca lichidatorul judiciar cu rea credinta a incalcat principiul maximizarii averii debitoarei", se mai arata in documentele citate, si ca nu a fost acceptata ca participat in cadrul licitatiei din iunie.
Detalii, pe Economica