Un roman a consumat lunar, in medie, 3,39 kg de carne si 5,76 litri de lapte, anul trecut
Un român a consumat lunar, în medie, 3,39 kilograme de carne si 5,76 litri de lapte, anul trecut, se arata într-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS), citata de Agerpres.
"Consumul de carne si preparate din carne este de nivel relativ scazut comparativ cu standardele din tarile dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspata pe o persoana a fost, in anul 2015, de 3,39 kg/persoana, in crestere fata de anul 2014 cu 0,14 kg/persoana. Impreuna cu preparatele din carne, acesta se ridica la 4,49 kg/persoana lunar, in crestere fata de anul anterior cu 0,21 kg/persoana lunar, ceea ce inseamna un consum mediu anual de 53,9 kg/persoana", informeaza INS.
Potrivit institutiei, gospodariile formate dintr-o singura persoana au cel mai bogat consum de carne (4,73 kg/persoana lunar carne proaspata si respectiv 6,29 kg/persoana lunar carne proaspata si preparate din carne).
Detalii, pe Economica